Skip to main content

profiel

Ebbens architecten

Ebbens architecten bestaat sinds 1996 en wordt geleid door Henk Eilander en Michiel Kobussen. We onderscheiden ons doordat we diverse disciplines in huis hebben: architectuur, logistiek, interieur en techniek. Deze combinatie stelt ons in staat om integraal te ontwerpen, waardoor we als bureau landelijke bekendheid genieten. Onze ervaren en hoogopgeleide medewerkers werken op een informele manier met elkaar samen, de interne maar ook de externe communicatie verloopt langs korte en directe lijnen. Overleg, verantwoordelijkheid nemen, integriteit en elkaar waarderen zijn belangrijke waarden binnen ons bureau.

Opdrachten

Ons professionele team van deskundigen werkt aan integrale opdrachten voor gebouwen: hierbij is Ebbens architecten verantwoordelijk voor ontwerp, projectcoördinatie, kostenbewaking en bouwmanagement. Onze opdrachten komen uit de sectoren industrie, bedrijven, kantoren, logistiek, onderwijs, gezondheidszorg en wonen. De verhouding in onze opdrachten is ongeveer 65% utiliteitsbouw en 35% woningbouw.

Conceptontwikkeling

Elk project in architectuur, logistiek, en interieur begint bij Ebbens met een grondige conceptontwikkeling. Onderzoek en haalbaarheidsstudies maken hiervan een belangrijk onderdeel uit. Deze werkwijze hanteren we altijd. Of het nu gaat om renovatie, uitbreiding, herontwikkeling of nieuwbouw, het ontwikkelde concept is het fundament van elke opdracht.

Integraal ontwerpen

Ebbens architecten gebruikt integrale ontwerpmethodieken waarmee architectuur, techniek, constructie, logistiek, installatie en interieur elkaar perfect aanvullen. Door de combinatie van jarenlange ervaring en de aanwezigheid van alle disciplines in het team van Ebbens zijn wij in staat integraal aan een ontwerp te werken. Dit waarborgt voor de opdrachtgever en de uiteindelijke gebruiker dat alles op elkaar aansluit: de relate met de omgeving, de uitstraling van het ontwerp, de inrichting, de gebruiksmogelijkheden en het comfort. Het proces van idee tot eindresultaat garandeert dat onze methodiek van integraal ontwerpen een perfecte uitvoering oplevert.

Architectuur

Wij kijken nooit geïsoleerd naar een opdracht; een ontwerp is namelijk altijd verankerd in zijn context. Een goed integraal ontworpen gebouw heeft meerdere lagen, deze lagen bestaan uit; ruimte, structuur, programma, ontsluiting, gevel, duurzaamheid en gebruik. Op de juiste wijze samengesteld vormen deze lagen met elkaar voor een uitstekend gebouw voor onze opdrachtgever en haar gebruikers.

Gebruikswaarde

Gebruikerswaarde is voor ons de belangrijkste voorwaarde die wij stellen aan onze ontwerpen. Een goed ontworpen gebouw heeft een eigen identiteit: het zal ontroeren, betekenis krijgen en kwetsbaar zijn. Maar bovenal stelt een goed integraal ontwerp, de gebruiker van het gebouw centraal. Een gebouw komt pas tot haar recht als er sprake is van integratie van mens en maat. Er sprake is van schaal, identiteit en uitstraling. En als het gebouw effectief is, duurzaam en veilig.